Sosyal Medya

Güncel

Azerbaycan’da işkence iddiaları

Azerbaycan'da Selefi ideolojiye sahip bir grubun mensuplarına yönelik gözaltı sırasında işkence yapıldığı iddiaları gündeme geldi



Azerbaycan’ın Sumgayıt ÅŸehrinde ikamet eden Selefi grup üyeleri kendilerine emniyet birimleri tarafından baskı uygulandığını ve iÅŸkence yapıldığını öne sürdü.

Zaur Mehdiyev isimli Azeri vatandaÅŸ basına yaptığı açıklamada, Zöhreb Şıhaliyev isimli ÅŸahsın evinde namaz kılmaya gittiÄŸi sırada polisler tarafından yakalandığını ve polis karakolunun önünde yüzü maskeli ÅŸahıslar tarafından dövüldüÄŸünü belirtti.

Zöhrab Şıhaliyev Sumgayıt Selefilerinin lideri olarak biliniyor. Şıhaliyev ve berasberindeki 10 kiÅŸi Azerbaycan polisi tarafından gözaltına alındı. 

Zaur Mehdiyev polislerin kendisini serbest bıraktığını ancak sakallarının kestirmesi yönünde talimat verdiklerini iddia etti. Konu hakkında açıklama yapan içiÅŸleri bakanlığı basın biriminin bölüm baÅŸkanı Orhan Mansurzade Zöhrab Şıhaliyev’in üzerinde silah bulunduÄŸunu ve ikamet ettiÄŸi evinin cami ve medrese gibi faaliyet gösterdiÄŸini bildirdi. Ayrıca gözaltı iddialarını doÄŸrulasa da iÅŸkence yapıldığına dair iddiaların gerçek olmadığını vurguladı.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.